Почетна     Вести     О нама     Контакт     Фонд     Поштар     
spejser
Stranica Glavnog odbora Sindikata
Aktivnosti sindikalnih organizacija
Stranica Predsednistva Sindikata PTT Srbije

Zakoni i pravilnici

Pitanja za pravnika

 
Youtube kanal Sindikata PTT Srbije
 
Facebook stranica Sindikata PTT Srbije

Активности синдикалних организација Синдиката ПТТ Србије

Ово је страница на којој су представљене активности свих наших синдикалних организација, којих у оквиру нашег Синдиката има 35. Све што се дешава на терену, њихови проблеми и акције које спроводе, биће представљене на овом месту. Уредници ове странице су председници синдикалних организација.

 

19.03.2019.

СИНДИКАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА БЕОГРАД ЦЕНТАР

На позив радника пост-експрес доставе са Поште 6 у њиховим просторијама је одржан састанак са руководством Синдиката ПТТ Србије. Састанку су присуствовали и представници шалтерских радника и поштара, као и представници других доставних пошта. По свом захтеву, састанку је присуствовала и директорка Радне јединице Зорана Цветиновић.
Наши чланови су изнели чињенице да је све више посла, све мање извршилаца а зараде су номинално мање. Зараде са којима се више не може преживети су основни и проблем свих проблема. Међу запосленима се осећа све већа нервоза, огорченост и агресија. Стање у које смо доведени више није одрживо и запослени са правом очекују помак у смислу поправљања материјалног положаја.
Отворено је пуно тема, али је општи закључак да се о свему другом може разговарати тек након исплате другог дела зараде из добити и повећања основних зарада до нивоа који је потребан за иоле пристојан живот.
Договорено је да се мишљење запослених, расположење и захтеви пренесу у среду директорки Предузећа, као и да се у четвртак на седници Главног одбора нашег Синдиката предложи заједничко деловање и конкретне активности у циљу исплате другог дела добити и повећања зарада.
Свесни смо да то неће бити лако, да нема лаких и брзих решења, али смо дошли у позицију да немамо другог избора већ да искрено и пуном снагом кренемо да радимо свој посао. Тиме желимо да заштитимо егзистенцију својих породица, али и да заштитимо Радну једницу и Предузеће од већ виђеног сценарија.
Представници Синдиката су обећали присутнима да ће након најављених разговора већ у понедељак доћи да известе о резултатима преговора и да договоримо даље деловање.

 

                                                                   Предсеник СО Београд центар
Момчило Милошевић

__________________________________

21.03.2019.

СИНДИКАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА БЕОГРАД ЦЕНТАР

У среду 20.03.2019. године, на захтев одбора наше Синдикалне организације, одржан је састанак са представницима Функције за поштанску мрежу. Наиме, приликом редовног обиласка нашег чланства, велики број поштара ми се пожалио да су им рејони превелики у смислу да имају много домаћинстава јер се град шири, зидају се нове зграде, а то се не прати од стране нашег Предузећа и надлежних служби.
У њихово име сам се обратио Функцији за мрежу и тражио да се преиспитају поједини рејони, јер је потпуно јасно да они нису дефинисани у складу са важећим Правилником.
Конкретно, најкритичније је у поштама Борча, Миријево, Крњача и Винча. Тамо поједини рејони имају и преко 1700 домаћинстава са тенденцијом раста, јер ускоро следи усељење новоизграђених зграда. Оваква ситуација у великој мери отежава рад запосленима и чини готово немогућим обављање посла уз поштовање наших прописа. Долази до преоптерећења запослених, повреда, боловања и великог незадовољства.
Колегама из Мреже су изнети сви проблеми и конкретни примери који су били поткрепљени егзактним подацима.
Мој утисак је да су колеге разумеле проблем и да постоји добра воља да их решимо. Обећали су ми да ће у сарадњи са стручном службом наше Радне јединице покушати да изнађу решење и да се стање поправи. Без обзира што је ово пре свега технолошко питање, за мене је то и синдикална тема од чијег решавања нећу одустати. За све активности имам пуну подршку Одбора наше Синдикалне организације и централе Синдиката.
Врло брзо очекујем одговор о чему ћу Вас известити.

 

Синдикални поздрав од вашег представника Момчила Милошевића

                                                            

__________________________________