Почетна     Вести     О нама     Контакт     Фонд     Поштар     
spejser
Osiguranje zaposlenih u Preduzecu
Solidarna pomoc Preduzeca
Akta, zakoni, pravilnic, uputstva ...i
Регије
Regije

Stranica Glavnog odbora IO

 

 
 
 
 
 

 

ЈЕДАНАЕСТА СКУПШТИНА СИНДИКАТА ПТТ СРБИЈЕ


Radno Predsednistvo04.11.2016. године у Кладову је одржана једанаеста Скупштина Синдиката ПТТ Србије.
На седници су дефинисани приоритети у будућем раду са посебним освртом на побољшање материјалног и социјалног положаја запослених као и на очување стечених права наших чланова.
Задатак је да се изборимо за враћање зарада које су нам неправедно умањене као и да извршимо притисак на надлежне како би нас на технолошким радним местима било довољно за обављање наше делатности. Учинићемо све да не дозволимо одлазак из система наших колега који су годинама радили на одређено време и који су се доказали и показали као вредни радници.

Скупштина је изгласала измене и допуне Статута на основу Предлога који је сачинила Радна група формирана од стране Главног одбора. Поднет је и детаљан Извештај о раду између две Скупштине.
Узимајући у обзир дискусије и околности у којима Синдикат ради и делује, делегати су једногласно усвојили Декларацију у којој се каже:

  • Доприносићемо и деловаћемо у складу са нашим могућностима и захтеваћемо од Владе Републике Србије и пословодства Поште, да се сва спорна питања решавају путем пуне примене социјалног дијалога, а уколико у томе не успемо и свим средствима синдикалне борбе.
  • Деловаћемо у циљу боље и ефикасније заштите интереса и права како наших чланова, тако и запослених осталих јавних предузећа кроз Конфедерацију слободних синдиката.
  • Уложићемо максимални напор у циљу враћања наших зарада на ниво пре новембра 2014. године, даљег раста зарада и побољшања радних и животних услова.
  • Овом приликом указујемо на парадокс да смо запослени у Предузећу које позитивно послује, а да је нашим породицама све више угрожен материјални положај.
  • Путем процедуре социјалног дијалога, борићемо се на националном нивоу и утицаћемо на све битне факторе како би се сачувала друштвена улога Поште, приступачне цене и побољшање квалитета наших услуга.
  • Даље ћемо изграђивати наш Синдикат на темељу знања, компетентности, са стабилним изворима финансирања, што подразумева у крајњем циљу његову потпуну финансијску независност у односу на послодавца.
  • Овим путем такође шаљемо јасну поруку и подршку нашим колегама из Радне јединцие Косово и Метохија да су неодовојив део нашег поштанског система и наше државе.
  • Активно ћемо учестовати у свим процесима са нашим предлозима, ставовима, анализама и одлукама ради постизања договорених циљева.

SkupstinaSkupstina2

Декларација >>

Извештај о раду >>

 

 

 

Web prezentacija KSS-a
Sabra travel

Акције

Belvi Travel

Ordinacija Zora

bitsyu

Пријавите се на
нашу mailing листу

 

 

Регија 2 Регија 1 - Београд Регија 3 Регија 3 - Централна Србија Регија 4