Sindikat PTT Srbije

 

Sindikat
     Почетна     О нама     Контакт     Фонд     Поштар     

 

Поштоване колеге,


Ново руководство нашег Синдиката је одлучило да баш све буде ново, па су напустили ову интернет страницу и отворили - нову. То би требало да значајно поправи информисање нашег чланства, али и свеукупан рад нашег Синдиката, да поврати чланство које нас напушта и углед кога је све мање. Искрено се надамо се да ће тако и бити. То би било у интересу свих нас.
Ипак, ова презентација и адреса су активни од 2003 године, имала је својих успона и падова, али је дуго била једино место (а да то нису друштвене мреже) где је могла да се прочита бар по нека критичка реч и истина о стању у Пошти. По статистици посета и прегледа знамо да је ова презентација читана и изузетно посећена, да се објавама на њој верује, па смо решили да наставимо да је одржавамо у животу, јер тренутно стање, када је информисаност радника у питању, није добра са тенденцијом даљег урушавања. Саопштења су све штурија и све ближа пословодству и власти.
Потрудићемо се да ово буде место посвећено, пре свега нашим члановима, али и свим радницима Поште и јавности. Намера је да будемо конструктивна ''опозиција'', да пробудимо и помогнемо, али и да све наше теме и проблеме погледамо са ''још неке стране''.
Још један разлог за овај ангажман  је и чињеница да су неке синдикалне организације ''кажњене'' јер нису подржале актуелно руководство на претходним изборима, а које се својски труди да управо њих изопшти из синдикалних дешавања. Немиримо се са тим јер сматрамо да је Синдикат организација свих нас и да сви имамо право да износимо своја мишљења, па и да се не слажемо око свега. Не желимо да делимо Синдикат већ тражимо простор за своје ставове, идеје и активности. Наше досдашње иницијативе у органима нашег Синдиката су увек посматране из најгорег могућег угла, а у најбољем случају су игнорисане. У оваквој организацији нема места једноумљу и док то неки не схвате, користићемо све доступне начине да се боримо за право на своје мишљење, организовање и деловање.
Понудићемо простор на овој презентацији свима који су добронамерни, без обзира на евентуално критички став. Предлагаћемо активности у циљу побољшања положаја чланова наших синдикалних организација и свих радника Поште. Покретаћемо иницијативе како би овај Синдикат био бољи, успешнији и на страни радника. Помагаћемо и учествовати у свим добрим акцијама које буду предлагане и спровођене од стране руководства Синдиката, али и других радничких организација, а критиковаћемо и борити се против лоших потеза било кога. Квалитет текстова који буду објављивани ће бити одређен њиховом суштином, а не шаренилом насловне стране или демагогијом зарад очувања привилегија.
Позив свима који умеју и смеју да пишу о стању у нашем Предузећу, о нашим проблемима и свему ономе што нас мучи. Ми смемо да објавимо све што је истина, јер ће то бити основно мерило наших активности

Facebook strana Sindikata PTT Srbije

You Tube kanal

Pitanja za pravnika

Zakoni i pravilnici

Sindikat PTT Srbije - Glavni odbor

Udruzenje vlasnika akcija

bitsyu
Turisticka Agencija Paradiso travel