Sindikat PTT Srbije

 

Sindikat
     Почетна     О нама     Контакт     Фонд     Поштар     

10. јун 2020.

ОБРАЋАЊЕ ДЕЛА ЧЛАНОВА ПРЕДСЕДНИШТВА СИНДИКАТА ПТТ СРБИЈЕ

Поштоване колеге,

Поводом дописа председника Синдиката ПТТ Србије, који слови као „Информација“, број 44 од 09.06.2020. године, обавеза нам је, зарад пуне истине, да се на овај начин огласимо и пружимо валидне информације свима који су заинтересовани за стање у нашем синдикату. Говорим у множини јер осим мене коаутор, како писма са Председништва тако и овог, је члан Председништва Зоран Рајчић.

Припремајући се за 4-ту седницу Председништва, а водећи се начином рада на преодходним, сматрали смо да је боље, да оно што желимо да изнесемо на седници, да формулишемо и ставимо на папир. Изабрана је писана форма баш из разлога да у току излагања буду спречене честе упадице једног дела чланова предметног тела.

Својим обраћањем указали смо, у кратким цртама, на:

1.     Повреду Статута Синдиката ПТТ Србије од стране председника Радоја Ђермановића, код:

·       недозвољених исплата са рачуна Синдиката, и

·       поступка избора члана Надзорног одбора Предузећа из редова запослених;

2.     Понижавајуће снисходљив став према пословодству.

Прилажемо у доњим редовима изворни текст предметног писма са Председништва, где је детаљно образложено горе наведено.

„Информација“ број 44. јасно је показала (у другом делу) да наш председник не може да прихвати било какав вид критике, а камо ли да призна учињене грешке и да иде на отклањању истих. Шта више, наше утемељене примедбе, у задњој реченици ауторитативно одбацује и баца у сверу погрешног тумачења Статута, притом придружујући нам председника Главног одбора а не и друге који су на седници јасно изнели путем својих ставова подршку, да ли у целости или у појединости, сада је мање битно, и дали нам за право.

У првом делу информације председник је побројао „силне резултате, пре свега његовог рада“ при том побрајући резултате Радне групе при Влади Републике Србије и потезе Поводства у условима ванредног стања.

Из свега наведеног, очито је да је наш председник спреман да на вишим органима покуша да обезбеди подршку, како за досадашњи рад, тако и за будући.

На крају, један од наших захтева на седници и у обраћаљу је и био у том правцу, нека виши органи Синдиката кажу ко је у праву, фигуративно речено нека процене да ли је овај брод (читај: Председништво) скренуло са правог курса или није.

Facebook strana Sindikata PTT Srbije

You Tube kanal

Pitanja za pravnika

Zakoni i pravilnici

Sindikat PTT Srbije - Glavni odbor

Udruzenje vlasnika akcija

bitsyu
Turisticka Agencija Paradiso travel