Sindikat PTT Srbije

 

Sindikat
     Почетна     О нама     Контакт     Фонд     Поштар     

ПРИКУПЉАЊЕ И ЧУВАЊЕ РАЧУНА ЗА ПРЕВОЗ!?

Колеге из Синдиката правосуђа Србије упутили су молбу Врховном касационом суду за објављивање става о правдању путних трошкова запослених, јер сматрају да је правдање трошкова превоза бесмислена обавеза, као и да мишљење Министарства финансија о правдању путних трошкова није обавезујуће и не може да буде изнад закона.

У њиховом саопштењу се наводи да је "сулудо да се у ери дигитализације прикупљају и чувају рачуни за превоз, а све како би се удовољило лажној забринутости државе због евентуалних злоупотреба у исплати путних трошкова", као и да је "присуство запосленог на послу довољно оправдање да се исти није телепортовао на место рада, већ да је имао неки трошак за долазак на посао".

"Суштина тог права и јесте да послодавац исплати средства како би запослени дошао на посао. Према нашем мишљењу, списак запослених о присуству на послу је валидан документ", наводи се у саопштењу.

Према слову закона, како се наводи, запослени има право на накнаду трошкова за долазак на рад и одлазак са рада, а трошкови се надокнађују у висини цене месечне претплатне карте у градском, приградском, односно међуградском саобраћају.

Синдикат правосуђа Србије подсећа и да "правосуђе нема простор за чување правосудне грађе па остаје нејасно где ће се чувати рачуни за 12.000 запослених у судовима и тужилаштвима, 3.000 судија и тужилаца, као и за 4.000 хиљаде запослених у ионако претрпаним затворима".

"Дакле, под условом да свако од њих донесе по један рачун то је месечно 19.000 рачуна или годишње 228.000 папира", наводи се у саопштењу.

И наш Синдикат се оглашавао по овој теми која ће очигледно бити и даље актуелна, па ћемо наставити да је пратимо и обавештавамо вас о свему што се дешава.

Facebook strana Sindikata PTT Srbije

You Tube kanal

Pitanja za pravnika

Zakoni i pravilnici

Sindikat PTT Srbije - Glavni odbor

Udruzenje vlasnika akcija

bitsyu
Turisticka Agencija Paradiso travel