Sindikat PTT Srbije

 

Sindikat
     Почетна     О нама     Контакт     Фонд     Поштар     

31. март 2020.

Пробудите се, огласите се, борите се!

Није уобичајено, али смо принуђени, да и на овај начин покушамо да изазовемо озбиљнију реакцију надлежних, али и нашег Синдиката. Тражимо испред чланства наших синдикалних организација да руководство Синдиката ПТТ Србије изађе из самоизолације и уради нешто конкретније у овом тренутуку. Након радне недеље и почетка рада пост-експрес достављача, а посебно након наредбе да се пољопривредне пензије морају изнети од суботе до понедељка, поставља се логичко питање је ли то у складу са настојањима Републике Србије да се избори са пандемијом Корона вируса. Више није толико битан ни неплаћен прековремени рад, ни неплаћени ванредни трошкови превоза, ни задирање у слободно време радника, сада су битни здравље и животи запослених. Све ове мере повећавају ризик од заразе за наше колеге који су на првој линији - са корисницима. Уз то треба имати на уму да набавка заштитних средстава, или њихова дистрибуција, не функционишу баш најбоље, или боље речено, више их нема него што их има. Врх цинизма је СМС порука коју смо добили од наше Државе у којој ваљда сви заједно живимо и радимо, а у којој се од нас као грађана тражи да будемо одговорни.
Зато тражимо од руководства Синдиката да активно преговара и изнесе захтеве који су у интересу запослених, али и да се не повлачи на први прекор послодавца. Ово је питање од суштинског значаја за све раднике Поште и мора се бити упоран, доследан и непопустљив када је здравље у питању. Општи је утисак, барем код чланства које заступамо, да синдикат и не постоји. Пробудите се, огласите се, борите се!

Војни Синдикат се обратио медијима и добили су пажњу и реакцију. Нешто ће се десити, покренуће се механизми и биће више пажње према војницима, то је сигурно. То је и могућ начин деловања. Морамо се оглашавати, писати медијима, свим надлежнима, не да би стварали афере и изазивали конфликте, већ да би се обратила пажња на наше раднике, на њихову муку, опасности којима су изложени и потребама у овом тренутку. То је идеја и овог обраћања

Facebook strana Sindikata PTT Srbije

You Tube kanal

Pitanja za pravnika

Zakoni i pravilnici

Sindikat PTT Srbije - Glavni odbor

Udruzenje vlasnika akcija

bitsyu
Turisticka Agencija Paradiso travel